about us

כל שלב בתהליך מבוצע במסירות ובתשומת לב רבה לפרטים הקטנים. החל בבחירת הענבים, סוגי החביות ושילובי הפרי, דרך תהליך הבקבוק ועד לשיווק והפצה אישית ללקוח.

השורשים. סאם פלטר עלה מארצות הברית לישראל בשנת 1970, ויחד עם טיבה אשתו הקימו משק חקלאי במושב צופית. כל בני המשפחה היו שותפים לעבודה החקלאית, וגידלו פרחים בחממות, בוטנים וגם עצי זית. עבודת האדמה המשיכה בדור השני באופן טבעי. טל פלטר, חזר מלימודי ייננות וגידול גפן באוסטרליה עם תשוקה להקמת יקב ישראלי. הוא ואחיו ניר, התחילו לייצר יין במשק המשפחתי במושב צופית, בשנת 2001. כעבור ארבע שנים, עברה המשפחה לרמת הגולן, שם התמקם היקב. הקרבה לכרמים מאפשרת  את החיבור לאדמה: לנטוע, לדגום, לזמור, לטפח ולבצור.

העשייה. בעשור האחרון היקב גדל והתרחב. מייצור של 4000 בקבוקים בשנה, היקב מייצר היום כ150,000 בקבוקים. עם הגדילה של יקב פלטר החלה פנייה לאפיקים חדשים. הקמת יקב כשר ומזקקה לייצור אלכוהול, המאפשרים התנסות בזנים שונים, בחומרי גלם אחרים, וחשיפה לקהלים ושווקים חדשים. עשיית היין והתזקיקים נעשית בשילוב של ניסיון, מיומנות ואינטואיציה. איזון בין זני הענבים, הכרמים והחביות מאפשר לנו ליצור יינות ומשקאות ייחודיים בשילוב עם עומק טעמים מקומי.

הערכים. מאז הקמת היקב, הפעילות בו צומחת ומתרחבת באופן קבוע מבלי להתפשר על איכויות היקב וזהותו. בסבלנות, ותוך תשומת לב לפרטים הקטנים בכל חלקי הדרך, החל מבחירת הענבים ועד לשירות הלקוחות.
אנחנו נהנים לשמור על חדוות היצירה ועל הסקרנות וממשיכים לחקור עולמות חדשים.