מארזים לשנה טובה

הבונקר

בשקט בשקט הוויסקי שלנו נח בתוך החביות בבונקר. הבונקר אורגינל מהימים ההם, והתנאים בו אופטימליים ליישון בחביות.
בסוף הקיץ הבאצ' הראשון יחגוג 3 שנים של התיישנות ויבוקבק בספטמבר. הוויסקי מיושן במספר חביות ועבר בשבוע האחרון ערבוב (בלנד).

מתוק התפוח

אפריל ומאי הם חודשי הפריחה של עץ התפוח. הפרחים ורודים ולבנים ומפיצים ריח נעים.

זוהי תקופה קצרה בשנה, הרגע שבין הירוק לצהוב, לפני שהחום הגדול משתלט, שבה עצי הפרי והכרמים בצפון הגולן מלבלבים בשיא הפריחה.

בחודשי הקיץ הפרי מבשיל ונקטף. אנחנו מחכים בסבלנות עד סוף הקיץ, אז מגיעים אלינו תפוחי הפינק ליידי למזקקה, כאן הם נמעכים בקראשר ומתחילים את תהליך ייצור הג'ין והברנדי תפוחים.

אירוע אביב | פסח 2017

"פִּתְאוֹם נָפַל עָלַי אָבִיב
חָצוּף ומסתער
אֶת נחירי אַפִּי הַרְחִיב
נִיחוֹחַ מֻשְׂכָּר
פִּתְאוֹם נָפַל עָלַי אָבִיב
וְהוּא, וְלֹא אַחֵר
אֶל מוּל חַלּוֹן בֵּיתִי הֵבִיא
עוֹלָם יָפֶה יותֶר."

מילים – אילן גולדהירש.
תמונות – Noam Ben Aharon

אירוע חורף | פברואר 2017

 

איזה כיף להיפגש על הדשא בצופית ולטעום יחד יין. מי שלא קיבל הזמנה לאירוע יכול להקליק כאן ולהירשם לרשימת החברים שלנו.

נתראה באירוע הבא.

 

 

חורף ביקב

החורף בצפון הגולן הוא קר מאוד. הטמפרטורה בלילות מתקרבת לאפס מעלות ובימים נעה סביב 10 מעלות.

הכרמים שומרים על עצמם בעזרת תרדמת החורף שלהם, בזמן התרדמה הגפן סופגת וסופרת את מנות הקור. לקראת האביב, ברגע שנצברו מספיק מנות קור הגפן מתחילה להתעורר.

ואנחנו?  הוספנו עוד קמין עצים ביקב, עכשיו אפשר לטעום יין ליד התנור ולהתחמם.

זמן למבעבעים

דצמבר הוא החודש שבו בכל העולם שותים יין מבעבע וגם אנחנו מצטרפים לחגיגה.

תהליך הפקת היין המבעבע אהובה עלינו במיוחד. זהו תהליך  ידני, ארוך ומורכב שבו כל בקבוק מקבל טיפול מסור ותשומת לב מיוחדת:

יין השרדונה תסס תסיסה שנייה בבקבוק והתיישן כשלוש שנים על משקעי השמרים. כשהגיע היום, החל שלב ה Riddling – טלטול עדין של הבקבוק וגלגולו על צירו כשהוא מונח בזוית 60 מעלות. פעולה זו חזרה כל שלושה ימים במשך שלושה חודשים בכדי להגיע לרמת ניקיון יסודית של היין. בסיום שלב זה מבוצע הליך Disgorging – הקפאת צוואר הבקבוק במינוס 30 מעלות, הוצאת השמרים והחלפת הפקק הזמני בפקק שעם.

התוצאה היא בלאן דה בלאן חגיגי, חד, חומצי ובעל טעמי הדרים, שכיף לשתות ככה ובמיוחד באירועים מיוחדים.

אירוע סוף בציר 2016

בשבת האחרונה נערך אירוע סוף הבציר ביקב. חשוב לנו בכל שנה לציין את סיום הבציר ולהזמין את כולכם לחגוג איתנו. שמחנו מאוד לראות את כל החברים מגיעים עד אלינו.

טעמנו בין היתר יינות לבנים היישר מהמיכל, אדומים מהחבית וגם את הארק החדש.

ועכשיו ממשיכים לעבוד, הביקבוק מחכה!

The old lizzie

בחרנו להשתמש במכונית המשפחתית משנת 1920 כלוגו המזקקה באופן טבעי. היא מסמלת עבורנו הרפתקאות, חלוציות ועשייה משפחתית.

זה הסיפור:

8 באוקטובר, 1920. תחילתה של "תקופת היובש" בארצות הברית. שני האחים הבוגרים במשפחת פלטר, לו וחי יוצאים למסע  מדטרויט ללוס אנג'לס.

מטרת המסע הייתה, תקיעת יתד בארץ החלומות. כלי הרכב: מכונית פורד מודל T מחלקי חילוף מקוריים ומושאלים, שבנו בעצמם. הם קראו לה THE OLD  LIZZIE. בתוך המכונית, לקחו איתם את ההבטחה לעתיד המשפחה בעשור הקרוב:מזקקה קטנה לייצור אלכוהול ביתי.

אז מה היה לנו

היה פה שיגעון של בציר. אינטנסיבי ומלא אקשן כמו שאנחנו אוהבים.

סיימנו, עייפים ומרוצים וכבר בשבוע הבא מתחילים לבקבק. ראשון, יכנס לבקבוקים הטריו 2015, שהשנה חוגג את הבציר ה-12 שלו! אחריו יתבקבקו היינות הלבנים והרוזה ואז שאר האדומים: סדרת הטי סלקשן, קומולוס וסיבי מבית מטר.

יהיה מעניין. נמשיך לעדכן.

אירוע טעימות ראש השנה 2016

שנה טובה שמחה ובריאה לכולנו.

ANAB ARAK

אנחנו אוהבים ערק. מאמינים שזה משקה שמתאים למקום ולאקלים שלנו.

ברגע שהגיעה המזקקה, ידענו מיד שנזקק בה ערק אמיתי מענבים. לקח לנו זמן להגיע למשקה המדויק מבחינתנו.

הערק מבוסס על חומרי גלם מקומיים, ענבי מרלו מצפון הגולן ואניס סורי הנקרא יאנסון.

השימוש במרכיבים טבעיים  וזיקוק איטי בטמפרטורה נמוכה, גורמים לו להיות עדין, חלק ומאוזן בטעמים.