אירוע סוף בציר 2017

השנה חגגנו את סוף הבציר באירוע מיוחד במינו. אירחנו ביקב את פסטיבל סרטי הרפתקה ומסע. מדובר באירוע קולנועי ייחודי מסוגו בארץ, המציג מגוון סרטים קצרים. זהו פסטיבל שמטרתו יצירת תרבות חדשה, מחוברת לטבע, המעודדת לצאת ולחוות ולהתנסות בלא נודע.

המזקקה שלנו הפכה לאולם קולנוע ליום אחד.

יש לנו גם וויסקי

בשבוע הראשון של אוקטובר השקנו את הסינגל מאלט הראשון שלנו.

לייצר וויסקי זוהי משימה חדשה עבורנו. למדנו הרבה מאוד בתהליך היצירה, שלא כמו ביין, לוויסקי אפשר "להתערב" באמצע היישון.

הוויסקי עבר יישון בנפרד בחביות ששימשו ליישון ברבן אמריקאי First Fill, ובחביות ששימשו ליישון יין.

לאחר שנתיים, הוא עבר מיזוג לחביות ברבן First Fill והמשיך להתיישן שנה נוספת.

החביות שכבו בבונקר סורי שהוקם בשנות ה50 , הבונקר נמצא בשטח היקב ובעל תנאים אידיאליים ליישון, בגובה של כ1000 מטר מעל פני הים.

אחוז אלכוהול – 46.

עין – ענברי עמוק

אף – עץ קלוי, שזיף מיובש, וניל

פה – מתקתקות קלה, עץ, סיומת ארוכה

בציר 2017

אוקטובר 2017, חודש אחרון לתקופת הבציר.
כל היינות הלבנים סיימו תסיסה, מיכלי התסיסה מלאים עד אפס מקום, החביות מתמלאות באדומים המוקדמים: מרלו, פינו נואר, מרסלן ומלבק. אין מיכל פנוי אחד ביקב.
הבצירים שלפנינו הם האדומים מהחלקות הקרות והגבוהות יותר, פטיט ורדו וקברנה סוביניון.

בנתיים, מטפלים ביינות האדומים שבמיכלים, טיפול מסור והדוק במיוחד. לאחר ההשרייה הקרה של הענבים האדומים שאורכת בין יומיים לארבעה, מעלים את הטמפרטורה במיכל, מוסיפים שמרים והענבים מתחילים את התסיסה.
בזמן התסיסה מערבבים חמש פעמים ביום, אנחנו קוראים לזה PUNCHING, שזה בעצם שבירת ה"כובע" שנוצר מהקליפות, ועירבוב היין יחד עם הקליפות. היין תוסס כ-20 יום במיכל ואז עובר למכונת הפרס.

מארזים לשנה טובה

הבונקר

בשקט בשקט הוויסקי שלנו נח בתוך החביות בבונקר. הבונקר אורגינל מהימים ההם, והתנאים בו אופטימליים ליישון בחביות.
בסוף הקיץ הבאצ' הראשון יחגוג 3 שנים של התיישנות ויבוקבק בספטמבר. הוויסקי מיושן במספר חביות ועבר בשבוע האחרון ערבוב (בלנד).

מתוק התפוח

אפריל ומאי הם חודשי הפריחה של עץ התפוח. הפרחים ורודים ולבנים ומפיצים ריח נעים.

זוהי תקופה קצרה בשנה, הרגע שבין הירוק לצהוב, לפני שהחום הגדול משתלט, שבה עצי הפרי והכרמים בצפון הגולן מלבלבים בשיא הפריחה.

בחודשי הקיץ הפרי מבשיל ונקטף. אנחנו מחכים בסבלנות עד סוף הקיץ, אז מגיעים אלינו תפוחי הפינק ליידי למזקקה, כאן הם נמעכים בקראשר ומתחילים את תהליך ייצור הג'ין והברנדי תפוחים.

אירוע אביב | פסח 2017

"פִּתְאוֹם נָפַל עָלַי אָבִיב
חָצוּף ומסתער
אֶת נחירי אַפִּי הַרְחִיב
נִיחוֹחַ מֻשְׂכָּר
פִּתְאוֹם נָפַל עָלַי אָבִיב
וְהוּא, וְלֹא אַחֵר
אֶל מוּל חַלּוֹן בֵּיתִי הֵבִיא
עוֹלָם יָפֶה יותֶר."

מילים – אילן גולדהירש.
תמונות – Noam Ben Aharon

אירוע חורף | פברואר 2017

 

איזה כיף להיפגש על הדשא בצופית ולטעום יחד יין. מי שלא קיבל הזמנה לאירוע יכול להקליק כאן ולהירשם לרשימת החברים שלנו.

נתראה באירוע הבא.

 

 

חורף ביקב

החורף בצפון הגולן הוא קר מאוד. הטמפרטורה בלילות מתקרבת לאפס מעלות ובימים נעה סביב 10 מעלות.

הכרמים שומרים על עצמם בעזרת תרדמת החורף שלהם, בזמן התרדמה הגפן סופגת וסופרת את מנות הקור. לקראת האביב, ברגע שנצברו מספיק מנות קור הגפן מתחילה להתעורר.

ואנחנו?  הוספנו עוד קמין עצים ביקב, עכשיו אפשר לטעום יין ליד התנור ולהתחמם.

זמן למבעבעים

דצמבר הוא החודש שבו בכל העולם שותים יין מבעבע וגם אנחנו מצטרפים לחגיגה.

תהליך הפקת היין המבעבע אהובה עלינו במיוחד. זהו תהליך  ידני, ארוך ומורכב שבו כל בקבוק מקבל טיפול מסור ותשומת לב מיוחדת:

יין השרדונה תסס תסיסה שנייה בבקבוק והתיישן כשלוש שנים על משקעי השמרים. כשהגיע היום, החל שלב ה Riddling – טלטול עדין של הבקבוק וגלגולו על צירו כשהוא מונח בזוית 60 מעלות. פעולה זו חזרה כל שלושה ימים במשך שלושה חודשים בכדי להגיע לרמת ניקיון יסודית של היין. בסיום שלב זה מבוצע הליך Disgorging – הקפאת צוואר הבקבוק במינוס 30 מעלות, הוצאת השמרים והחלפת הפקק הזמני בפקק שעם.

התוצאה היא בלאן דה בלאן חגיגי, חד, חומצי ובעל טעמי הדרים, שכיף לשתות ככה ובמיוחד באירועים מיוחדים.

אירוע סוף בציר 2016

בשבת האחרונה נערך אירוע סוף הבציר ביקב. חשוב לנו בכל שנה לציין את סיום הבציר ולהזמין את כולכם לחגוג איתנו. שמחנו מאוד לראות את כל החברים מגיעים עד אלינו.

טעמנו בין היתר יינות לבנים היישר מהמיכל, אדומים מהחבית וגם את הארק החדש.

ועכשיו ממשיכים לעבוד, הביקבוק מחכה!

The old lizzie

בחרנו להשתמש במכונית המשפחתית משנת 1920 כלוגו המזקקה באופן טבעי. היא מסמלת עבורנו הרפתקאות, חלוציות ועשייה משפחתית.

זה הסיפור:

8 באוקטובר, 1920. תחילתה של "תקופת היובש" בארצות הברית. שני האחים הבוגרים במשפחת פלטר, לו וחי יוצאים למסע  מדטרויט ללוס אנג'לס.

מטרת המסע הייתה, תקיעת יתד בארץ החלומות. כלי הרכב: מכונית פורד מודל T מחלקי חילוף מקוריים ומושאלים, שבנו בעצמם. הם קראו לה THE OLD  LIZZIE. בתוך המכונית, לקחו איתם את ההבטחה לעתיד המשפחה בעשור הקרוב:מזקקה קטנה לייצור אלכוהול ביתי.