אז מה היה לנו

היה פה שיגעון של בציר. אינטנסיבי ומלא אקשן כמו שאנחנו אוהבים.

סיימנו, עייפים ומרוצים וכבר בשבוע הבא מתחילים לבקבק. ראשון, יכנס לבקבוקים הטריו 2015, שהשנה חוגג את הבציר ה-12 שלו! אחריו יתבקבקו היינות הלבנים והרוזה ואז שאר האדומים: סדרת הטי סלקשן, קומולוס וסיבי מבית מטר.

יהיה מעניין. נמשיך לעדכן.

אירוע טעימות ראש השנה 2016

שנה טובה שמחה ובריאה לכולנו.

ANAB ARAK

אנחנו אוהבים ערק. מאמינים שזה משקה שמתאים למקום ולאקלים שלנו.

ברגע שהגיעה המזקקה, ידענו מיד שנזקק בה ערק אמיתי מענבים. לקח לנו זמן להגיע למשקה המדויק מבחינתנו.

הערק מבוסס על חומרי גלם מקומיים, ענבי מרלו מצפון הגולן ואניס סורי הנקרא יאנסון.

השימוש במרכיבים טבעיים  וזיקוק איטי בטמפרטורה נמוכה, גורמים לו להיות עדין, חלק ומאוזן בטעמים.

רוחות של סיום

זה כרם הרוח שלנו. הוא הצפוני ביותר ולכן גם האחרון להיבצר.

בשבועיים הקרובים נבצור מהכרם את כל האדומים: שיראז, קברנה סוביניון, גראנש ואחרון חביב קברנה פרנק, שהוא בעל ההבשלה האיטית ביותר.

אפשר להגיד שהגענו לישורת האחרונה בבציר, ועדיין, עבודה רבה לפנינו. מי שביקר אצלנו לאחרונה יודע שהיקב מלא עד אפס מקום בחביות ומיכלי יין והאקשן עוד בעיצומו.

זה זמן המג'הול

אחרי שנתיים של יישון בחבית ועוד שנה של התיישנות בבקבוק, אנחנו מרגישים שהמג'הול נמצא באחד מרגעי השיא שלו.

טעמי התמר דומיננטיים, המתיקות מעודנת, המשקה מאוזן ועשיר.

ממליצים לשתות נקי או בשילוב עם ג'ינגר אייל וקרח. הצעה לקוקטייל כאן.

אפשר להשיג בין היתר בחנויות טיב טעם, דרך היין, אבי בן, מבחר המשקאות, אליאסי ובדיוטי פרי.

איזון עדין

במהלך השנה אנחנו מלווים את הכרמים בכל השלבים. ההתעוררות של הגפן, הלבלוב, הזמירה והפריחה. בזמן הבציר, הליווי הופך צמוד יותר.

החל משלב הבוחל, אנחנו מבקרים בחלקות לעיתים תכופות, לוקחים דגימות פרי ובודקים את רמת הסוכר והחומציות בענב.

זה ריקוד עדין ואנחנו נשארים קרוב, עם היד על הדופק, כדי להגיע לנקודה המדויקת של הטעם האידיאלי, רמת הסוכר הרצויה ורמת החומציות הטובה ביותר עבורנו.

בציר 2016

ימי הבציר הגיעו. משאיות מלאות בענבים מגיעות לפתח היקב, חדרי פרי מתמלאים, המסוע של מיון הענבים לא נח לרגע, מכונת הפרס מעבדת פרי. מיכלים מתרוקנים, חביות מתגלגלות.

בצרנו השבוע ענבי סוביניון בלאן וגוורצטרמינר, טמפרניו וזינפנדל מחלקות שונות בגליל העליון ובהרי ירושלים.

עוד עדכונים על הנעשה אפשר לראות בעמוד הפייסבוק שלנו.

השבוע באינסטרגם

סוף הבוחל בכרם קדמת צבי בגליל העליון, בוחל הוא התהליך בו הענבים הופכים מירוקים לאדומים.

ובמזקקה מתכוננים לזיקוק ג'ין. הגיעו כל המרכיבים הבוטאניים: זרעי כוסברה, שורש איריס, אנג'ליקה, ערער וקמומיל.

עוד תמונות כאן  

.

חביות או לא להיות

 פעם בשלושה חודשים עושים שפיה: מרוקנים את כל החביות, שוטפים אותן ומחזירים פנימה את היין.

התהליך הזה  גורם להפחתת  כמות המשקעים בחבית בזמן יישון היין.

השבוע באינסטגרם

ימים של בלנדים ביקב. התחלנו בטריו 2015, בלנד של קברנה סוביניון, מרלו וקברנה פרנק. וזה הולך ככה: מוציאים מכל חבית 5 מ"מ,

(197 חביות!). מערבבים הכל יחד וטועמים. ושוב מערבבים ושוב טועמים עד שטל אומר: טעים!

מטר, הסדרה הגבוהה

סדרה חדשה ליקב מטר, יינות זניים מבוקבקים במהדורה מוגבלת. 100% מרלו ו- 100% פטיט ורדו, הענבים נבצרו  בצפון הגולן ובהרי ירושלים.

זוהי פעם ראשונה שטל בוחר לייצר מרלו זני.  פטי ורדו זהו זן קרוב לליבנו, טל מייצר ממנו יין זני מבציר 2006. אם תרצו לקרוא עוד על היינות, לחצו כאן. אם תרצו לטעום, בואו לבקר.

השבוע באינסטגרם

התחלנו את יום ראשון ברגל ימין עם קוקטייל משמח במיוחד:  ג'ין, סוביניון בלאן, ג'ינגר אייל, תפוחים ופלפל אנגלי. כאן תוכלו למצוא עוד מתכונים לקוקטיילים.

הערק בדולב מסודר לפני תוויות. הוא יוצא לשוק ממש בקרוב, מבטיחים לעדכן.

בואו לעקוב אחרי עמודי האינסטגרם שלנו.  מזקקה | פלטר | מטר. כיף שם.

מה נשתה בקיץ?

הידעתם שיש יותר קוקטיילים  שעשויים מג'ין, מאשר כל משקה אחר בעולם? טוב לו לג'ין להיות מעורבב.

הכנו לכם כמה מתכונים לקוקטיילים מרעננים במיוחד, בואו לראות.

אירוע פסח | אפריל 2016

אירועי הטעימות הם ההזדמנות שלנו לפגוש אתכם, לטעום יחד יין, לקשקש ולנשנש. באירוע חשפנו את הרוזה מטר 2015 וטעמנו יינות אדומים ולבנים של פלטר ומטר. את האוכל הכינו לנו הקייטרינג של ארז קומורובסקי וחנן עזרן. את התמונות צילמה דנה תמרי.

השבוע באינסטגרם

 .קשת בענן בגולן ובקבוק רוזה שמאיר את המדבר. זה היה החג שלנו

מכירים את העמוד שלנו באינסטגרם?

אירוע חורף | פברואר 2016

יום שמש חם באמצע החורף במיוחד בשבילנו. שמחנו לפגוש את כל החברים ולטעום יחד יין.  תודה לדנה תמרי על התמונות.