יקב פלטר / הסיפור שלנו

יקב פלטר הוקם בשנת 2001 ע"י טל וניר פלטר. טל, חזר מאוסטרליה לאחר סיום לימודי ייננות וגידול גפנים, נכבש בקסמיה של התפיסה האוסטרלית לעולם היין ושאף להציגה לשוק הישראלי – ייצור יינות איכות במחיר נגיש יחד עם סדרת דגל ייחודית.  ניר, הצטרף לטל בהקמת היקב מתוך האתגר ליצור משהו חדש. ניר לקח תחת ניהולו את המיתוג, השיווק והמכירות. בשנים הראשונות פעל היקב במושב צופית, בחצר בית המשפחה ובשנת 2005 עבר לקיבוץ עין זיוון ברמת הגולן.

לייצור יין באחת הנקודות הגבוהות בישראל, בגובה של 1000 מטר מעל פני הים, ישנם יתרונות רבים: אדמת טוף געשית, חורף ארוך וקר, קיץ קריר ויבש, משרע טמפרטורות גדול בין לילה ליום וקרינה חזקה. תנאי אקלים אלה מהווים סביבה אידאלית להבשלה ארוכה ואיטית של הפרי ומעניקים מגוון של טעמים ואיכות פרי גבוהה.

הענבים נבצרים ידנית מכרמים בצפון רמת הגולן, מהגליל העליון, מהרי ירושלים וממצפה רמון.
השימוש באזורי גידול שונים מאפשר קבלת מגוון טעמים לאותו זן ענבים.